Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Er zijn kleine beestjes in huis op de muur: Wat is de oplossing?

Wanneer je kleine beestjes in huis op de muur tegenkomt, dan wil je natuurlijk wel weten wat voor een beestjes dit zijn. Er schieten dan heel wat verschillende vragen door je hoofd, die je natuurlijk graag beantwoord wilt hebben. 

Wat voor een beestjes zijn het?”, “Zijn de beestjes gevaarlijk voor mijn gezondheid?” en “Hoe kom ik zo snel mogelijk van deze beestjes af?” Gelukkig kunnen wij al deze vragen eenvoudig beantwoorden, zodat je hier geen lange tijd naar hoeft te zoeken. Lees snel verder om alle informatie tot je te nemen!

Wat zijn de kleine beestjes in huis?

Als eerste moeten we kijken om wat voor een beestjes het gaat. Kleine beestjes in huis op de muur is namelijk een erg ruim begrip. Dit kunnen zilvervisjes zijn, maar je kunt ook te maken hebben met een bepaalde mot. 

Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Per beestje kan het verschillen welke aanpak je moet gebruiken en hoe snel je van de beestjes af kunt komen. Per beestje behandelen we daarom de mogelijkheden die je hebt. 

  • Zilvervisjes

Zilvervisjes kennen de meeste mensen wel, maar ze weten niet precies hoe de visjes eruitzien. Ze hebben voelsprieten en zijn niet al te groot. Ze zullen maximaal 3 centimeter groot zijn. Ze leven in voedselresten en ze houden niet echt van licht. 

Het zijn kleine bruine beestjes die je eigenlijk bijna nooit op de muur tegenkomt, maar het kan wel. Je kunt eenvoudig vallen plaatsen voor zilvervisjes, zodat je er op een snelle manier vanaf bent. Als je geen val hebt, kun je er ook voor kiezen om ze te pletten met bijvoorbeeld een krant. 

 

  • Kevers

Kevers zijn er in allerlei formaten. Zo kun je grote kevers tegenkomen, maar ook zwarte kevers. Ook zwarte beestjes heb je natuurlijk liever niet in je huis. Deze kevers zijn vaak bruin met wit en een beetje gevlekt. Ze hebben de grootte van een lieveheersbeestje. 

Deze kevers zitten graag in een tapijt, vandaar de naam tapijtkevers. Vanuit het tapijt kunnen ze op de muur gaan zitten. Gelukkig zijn deze kevers volledig onschuldig. Je kunt ze bestrijden door de kleding en het tapijt wat in aanraking is gekomen te wassen op een hoge temperatuur. Daarna zullen de kevers verdwijnen.

tapijtkever

  • Motten 

Motten kunnen in allerlei verschillende vormen en maten komen. Deze hele kleine beestjes in huis zijn wit van kleur. Witte beestjes kom je meestal niet zo snel tegen, daardoor kan je wel even schrikken als je deze kevers tegenkomt. 

Deze motten heten motluizen. Je kan ze vooral tegenkomen rondom een kamerplant. Als er kleine beestjes in huis op de muur hebt zitten, is de kans groot dat deze motten dan in de buurt van een plant zitten. Ze zijn snel en eenvoudig te bestrijden met anti-luis spray.

  • Bedwantsen

Bedwantsen zijn de bekendste oorzaak in deze rij. De meeste mensen hebben een bloedhekel aan bedwantsen. Het is de grootste angst van veel mensen om dit bijvoorbeeld in een hotel tegen te komen. Deze rode beestjes kunnen er ook wat bruin uit zien.

De bedwantsen zitten normaal in je matras of beddengoed. Het kan dus zijn dat ze vanuit daar naar de muur zijn verplaatst. Kleine beestjes in huis op de muur kun je bestrijden door lijmvallen te plaatsen. Zorg ervoor dat je alles goed reinigt, zodat je na die tijd niet opnieuw bedwantsen aantreft. 

 

  • Fruitvliegjes 

Fruitvliegjes zijn vliegjes die je regelmatig tegenkomt. Het zijn de vliegjes die zo irritant boven je fruit heen vliegen en nooit meer weg willen gaan. Het zijn bruinachtige vliegjes die rond blijven vliegen rondom fruit en op muren gaan zitten.

Vliegende harige beestjes die je niet in je huis wilt hebben. Vooral in de zomermaanden kom je niet van deze beesten af. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende fruitvliegjes vallen waar je uit kunt kiezen. 

fruitvliegjes

  • Rouwvliegjes

Veel mensen denken dat rouwvliegjes hetzelfde zijn als fruitvliegjes, maar niets is minder waar. Rouwvliegjes zijn donkerder dan fruitvliegjes. Kleine ronde beestjes in huis met vleugels moet je gewoon niet hebben. Deze vliegjes komen op aarde af van planten. 

De vliegjes zijn niet schadelijk voor mensen, maar wel voor je planten. Je planten kunnen eraan overlijden. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk van deze vliegjes af te komen. De aarde van de planten moet vervangen worden en de vliegjes kunnen gevangen worden met een plakstrip.

  • Mieren 

Springende beestjes in je huis of beestjes die je niet kent, dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms heb je kleine beestjes in huis op de muur en dan blijken het gewoon mieren te zijn. Niet iedereen weet het, maar mieren kunnen ook gewoon op muren lopen. 

Mieren kunnen via allerlei kieren en gaten binnenkomen, waardoor je ze in je huis krijgt. Door een mierenlokdoosje te gebruiken zul je snel van de mieren af moeten zijn. 

Hoe voorkom je kleine beestjes in huis op de muur?

Hoe voorkom je kleine beestjes in huis op de muur nu eigenlijk? Dit is bijna niet mogelijk. Het beste wat je kunt doen is op een hygiënische manier leven en met enige regelmaat je bed te verschonen. 

Verder is het goed om je planten met enige regelmaat in de gaten te houden en je fruit niet te rijp te laten worden. Mieren of motten zijn niet te voorkomen, omdat er altijd kieren en gaten zijn waardoor ze binnen kunnen komen. Deze kun je dan het beste bestrijden wanneer je ze toch tegenkomt. De kleine beestjes in huis op de muur zijn niet altijd te voorkomen. 

 
Picture of Marijke
Marijke

Schrijfster huistuinenliefde.nl

Marijke is een gepassioneerde schrijfster en de creatieve geest achter huistuinenliefde.nl. Met een diepe liefde voor huis, tuin en liefde deelt ze haar kennis en inspiratie via haar boeiende artikelen. Haar schrijfstijl is levendig en meeslepend, waardoor lezers worden uitgenodigd om de wereld van huiselijke schoonheid, tuinontwerp en liefdevolle relaties te verkennen.

Met jarenlange ervaring en expertise op het gebied van interieurontwerp, tuinieren en relaties, biedt Marijke waardevolle inzichten en praktische tips voor haar lezers. Haar missie is om anderen te inspireren en te helpen bij het creëren van een harmonieuze leefomgeving en het koesteren van liefdevolle relaties.

Door haar passie voor het geschreven woord en haar diepgaande kennis van huis, tuin en liefde, is Marijke een betrouwbare bron van informatie en inspiratie voor iedereen die streeft naar een leven vol schoonheid, sereniteit en liefde.

Inhoud

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *